GALERIJA > PROJEKT

STAMBENI OBJEKT

STAMBENI PROJEKT

obnova stana u zagrebu

Prikazom izdvojenih primjera radova na području Republike Hrvatske – primarno grada Zagreba i Zagrebačke županije – želimo približiti uspješnost i raznolikost vršenih instalacija EcoTherm toplinskom izolacijom i EcoHidro hidroizolacijskim sredstvom za impregnaciju. 

Radove je vršio stručni i certificirani EcoTherm tim, uz prethodnu detaljnu analizu i dijagnostiku spornih površina objekata.

Pogledajte potpunu obnovu privatnoga stana u gradu Zagrebu – u kojem smo prvotno vršili cjelovitu hidroizolacijsku impregnaciju zidnih površina uz nastavnu instalaciju EcoTherm toplinske izolacije.

Primarni problem bili su poplavom navlaženi zidovi čijim smo isušenjem osigurali uvjete za optimalnu toplinsku izolaciju

[bafg id="380"]

Pojašnjenje sanacije

PROJEKT IZVRŠEN U 4 DANA

Izlijevanjem vode sa balkonske površine, a radi začepljenosti odvoda, nastupila je ozbiljna poplava u unutrašnjem prostoru cijeloga stana i prouzročila upijanje značajne količine vode u površine objekta. Isušivanjem površina i obradom hidroizolacijskim premazom onemogućili smo i najmanji utjecaj minimalne preostale vlage na kvalitetnu instalaciju EcoTherm toplinske izolacije. Ista je postavljena na cjelovite površine stana – zidne i stropne – čime je postignut vrhunski učinak u smislu energetskih ušteda i prevencije plijesni.

Kompletni radovi vršeni su od strane certificiranog EcoTherm tima u periodu od četiri radna dana.

Garancija na izvedbu je 15 godina, s obzirom da nije riječ o problematici nepostojeće ili loše hidroizolacije.

OSTALI PRIMJERI

Učestalih instalacija u kućanstvima
Brojne radove instalacije i obnove vršili smo zbog učestale problematike nedovoljne paropropusnosti postojeće vanjske izolacije stambenih zdanja.

Također, razlike u temperaturi zraka zidnih površina i okolnoga zraka dodatan su poticaj nastanka i manfestacije vlage u prostorijama u vlažne mrlje i plijesan.

Znatna je i vremenska neovisnost i prostorna neinvazivnost proizvoda u instalaciji u stambenim zgradama, kao i objektima gdje nije moguće provesti instalaciju klasične, vanjske izolacije.

PREVENCIJA PLIJESNI

Instalacija toplinske izolacije na prethodno očišćene oboljele površine oko područja stolarije.

Promjena stolarije, uz tzv. “hladni” most, učestao je razlog pojave vlažnih mrlja i plijesni.

TOPLINSKA IZOLACIJA

Instalacija na vanjski zid prostorije

EcoTherm je izvrsna i jedina pouzdana opcija kod nemogućnosti instalacije klasične toplinske izolacije.

SANACIJA PLIJESNI

Lokalna instalacija na vanjski zid

Potpuna temperaturna ravnoteža vanjskog i unutarnjih zidova te trajno onemogućavanje nastanka plijesni i vlažnih mrlja.