OPĆI UVJETI KUPNJE

1. Općenito

Dobrodošli na www.ecotherm.hr. Prodavatelj, odnosno vlasnik stranice internet prodaje EcoTherm Web Shop-a je trgovačko društvo EcoTherm izolacija d.o.o., Marije Radić 14, 10090 Zagreb, OIB: 40588793542, upisano u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 081310568. Uplaćeni temeljni kapital iznosi 20.000,00 kuna i uplaćen je u cjelosti. Upravu kao vlasnik i direktor trgovačkog društva predstavlja Elma Fazlagić. Porezni broj tvrtke je HR40588793542.

Broj računa – IBAN: HR8023400091111072291 otvoren je kod Privredne banke Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb. Kontakt: EcoTherm izolacija d.o.o., Marije Radić 14, 10090 Zagreb, kontakt telefon: +385 (0)95 5388 210, e-mail: info@ecotherm.hr.

EcoTherm Web Shop je web stranica internetske prodaje u vlasništvu Prodavatelja.

Korisnici EcoTherm Web Shop-a su sve osobe koje web stranicu EcoTherm Web Shop koriste radi kupnje prikazanih proizvoda ili informiranja o proizvodima.

Svi proizvodi koje se nalaze na www.ecotherm.hr internetskoj stranici ekskluzivno su distributivno vlasništvo tvrtke EcoTherm izolacija d.o.o., te se mogu koristiti isključivo uz izričito odobrenje. EcoTherm izolacija d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.ecotherm.hr kako je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

Što predstavljaju opći uvjeti kupnje?

Općim uvjetima on-line kupnje uređuju se odnosi između Korisnika, odnosno Kupaca EcoTherm Web Shop-a i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, način plaćanja, jamstvo, reklamacije i povrat robe, dostavu robe, tajnost osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje EcoTherm Web Shop-a i on-line kupnju, sve u skladu s važećim propisima, prvenstveno Zakonom o trgovini, Zakonom o elektroničkoj trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača.

Uvjeti kupnje čine dio Ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je Ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena te je važeća cijena proizvoda ona naznačena na stranici u trenutku sklapanja ugovora te je navedena u predugovornoj obavijesti.

Ukoliko ugovorne strane ne dogovore drugačije, na uvjete kupnje primjenjuju se prvenstveno uvjeti kupnje internet trgovine EcoTherm, u vlasništvu ECOTHERM IZOLACIJA d.o.o.-a objavljeni na ovoj stranici te važeći propisi, prvenstveno Zakon o zaštiti potrošača, osobito u dijelu u kojem navedeni zakon regulira pitanje ugovora sklopljenih na daljinu.

Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14, glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu). Cjeloviti zakon o zaštiti potrošača možete pronaći na sljedećem linku:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html

Pojašnjanje pojma „Kupac“
Pojam Kupca odnosi se na: klasičnog potrošača: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.
Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.
Praćenje preinaka internetske trgovine prodavatelja
Sav sadržaj stranice EcoTherm Web Shop, kao i Opći uvjeti, podložni su izmjenama od strane Prodavatelja te su Korisnici, odnosno Kupci dužni prilikom svake posjete stranici, a radi potpune informiranosti, pregledati sadržaj iste. Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost zbog propuštanja Korisnika odnosno Kupca da to učini.
 
2. Cijena proizvoda

Maloprodajna cijena – konačna cijena u kunama za pojedini proizvod ili uslugu, odnosno određenu količinu proizvoda, uključujući poreze i druga javna davanja. Izvor: Zakon o zaštiti potrošača NN 14/19; Pojmovi, čl. 5. (NN 110/15)

Cijene na stranici www.ecotherm.hr sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a od 25% i one su izražene u hrvatskim kunama (HRK). 
Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.
U slučaju plaćanja e-bankingom ili općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
 
3. Troškovi dostave

Napomena: Fiksni tečaj – 1 EUR = 7,53450 KN.

Iznos dostave će biti naznačen na Vašem računu prilikom izrade narudžbe, odnosno uključen u ukupni iznos, te nakon uplate iznosa prilikom preuzimanja paketa više nećete imati nikakvih dodatnih plaćanja.
Trošak dostave proizvoda e-paketom snosi kupac za kontinentalni i otočni teritorij RH. Ukoliko kupac želi brzu dostavu DPD Express dostavom obračunava se posebna cijena prilikom narudžbe proizvoda na EcoTherm Web Shop-u.
Cijena dostave za područje Republike Hrvatske (RH) podijeljena je u tri kategorije:
Obična (standard) dostava za narudžbe na području RH (kontinentalni dio) – naplata sukladno težini paketa.
Obična (standard) dostava za narudžbe na području RH (otoci) – naplata sukladno težini paketa, a što podrazumijeva dodatnu fiksnu naknadu za otoke koja iznosi 35,00 kn, odnosno 4,65 EUR (PDV nije uključen) te administrativne troškove obrade i prijevoza pošiljke.
DPD Express dostava za narudžbe na području RH (isporuka idući radni dan do 12:00h) – naplata sukladno težini paketa uz nadoplatu za brzu isporuku u iznosu od 20,00 kn (PDV nije uključen), odnosno 5,31 EUR te administrativne troškove obrade i prijevoza pošiljke.
Dostava u Europsku Uniju (EU)
Trošak dostave proizvoda e-paketom za države članice Europske Unije, a koje nisu Republika Hrvatska, točnije njih 25 prema kojima se vrši isporuka, naplaćuje se sukladno pripadajućoj zoni države slanja i težini paketa. Niže Vam prikazujemo trošak dostave po državama EU, kao i potrebno vrijeme dostave (u navedene cijene nije uračunat PDV):

4. Uvjeti i rokovi isporuke robe

Naručeni proizvodi isporučuju se diljem Europe. Isporuka se obavlja preko DPD Croatia d.o.o. Predaja robe dostavnoj službi će uslijediti u roku 1 do 5 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku.

Svi naručeni proizvodi nastojati će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

Rokovi isporuke (rokovi tek počinju nakon predaje proizvoda dostavnoj službi):

Hrvatska: 1 do 5 radnih dana

Zemlje EU: 2 do 5 radnih dana

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Nažalost, Prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Iznos dostave biti će iskazan prilikom naručivanja proizvoda. Standardno vrijeme isporuke je 3-5 radnih dana od narudžbe ukoliko uz proizvod nije drugačije navedeno.

5. Proces obavljanja kupnje
Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem proizvoda u „košaricu“, klikom na link „NARUČITE“.
Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.
Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrirani korisnik ili “gost”. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 
6. Vrste plaćanja
Web trgovina na web adresi www.ecotherm.hr vam omogućuje kupnju odabranih proizvoda jednokratnim plaćanjem izravno putem interneta i to:
  • Općom uplatnicom 
  • e-bankarstvom
 
Plaćanje virmanom/transakcijskim računom
Plaćanje virmanom moguće je izvršiti općom uplatnicom ili e-bankingom. Na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun/ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internetskoga bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – u banci, pošti, Fini i slično. Rok plaćanja je 3 dana od primitka ponude na e-mail.Prilikom plaćanja koristite broj narudžbe kao opis plaćanja. Isporuka slijedi nakon vidljive uplate na našem računu. 
Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom. Kada uplata bude evidentirana na našem računu, Vaši proizvodi bit će poslani.
U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku, Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
 
PODACI ZA UPLATU:
Podaci primatelja: EcoTherm izolacija d.o.o., Marije Radić 14, 10090 Zagreb
OIB: 40588793542
Banka: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb.
IBAN: HR8023400091111072291
SWIFT | BIC: PBZGHR2X
VAT ID | POREZNI BROJ: HR40588793542
Model: HR00
Poziv na broj: broj narudžbe
Opis plaćanja: Internet trgovina – __________ (broj narudžbe)
 
7. Jednostrani raskid ugovora
Možete jednostrano raskinuti ugovor sa EcoTherm izolacija d.o.o., ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.
Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor, i to prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji se popunjavaju putem obrasca, a dostavlja se putem elektroničke pošte.
Ako potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi u vezi s tim nastale troškove osim izravnih troškova povrata robe.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.
Kako funkcionira povratak?
1. Ispunite obrazac za jednostrani raskid ugovora. Obrazac možete pronaći OVDJE.
2. Pošaljite ispunjeni obrazac za jednostrani raskid ugovora putem elekroničke pošte na info@ecotherm.hr.
3. Pošaljite robu na dokaziv način i na vlastiti trošak natrag na sljedeću adresu: Marije Radić 14, 10090 Zagreb, Hrvatska.
 
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:
  • ako proizvod nije u originalnom stanju i pakiranju sa potrebnom dokumentacijom
  • ako je proizvod korišten (otvaranje pakiranja i konzumacija) i nema pripadajuću originalnu ambalažu i dokumentaciju
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Troškove povrata robe snosi Kupac. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena u originalnom pakiranju i bez oštećenja proizvoda i ambalaže.
Robu ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu. Robu vratite poštom na dokaziv način na adresu EcoTherm izolacija d.o.o., Marije Radić 14, 10090 Zagreb, Hrvatska.
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja proizvodima, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.
Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
8. Reklamacija i povrat robe
Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, te je Kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.
U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail info@ecotherm.hr ili pisanim putem na adresu: EcoTherm izolacija d.o.o., Marije Radić 14, 10 090 Zagreb sa naznakom Reklamacija. Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije (upriložena slika je svakako preporučljiva) e-mailom na info@ecotherm.hr.
 
Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:
– isporuka robe koja nije naručena
– isporuka robe koja ima oštećenja koja nisu nastala u transportu
– ukoliko proizvod ima nedostatak, što Kupac utvrdi po otvaranju pakiranja sa proizvodom – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, ili sniženje cijene
 
Prodavatelj će inače smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora.
Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.
U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Sav trošak opravdane reklamacije snosi Prodavatelj, točnije tvrtka EcoTherm izolacija d.o.o.
Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.
 
9. Korištenje opisa i podataka o proizvodu
Ukoliko imate pitanja ili trebate savjet o bilo kojem proizvodu, molimo da nam se obratite putem kontakt forme ili slanjem upita direktno na naš e-mail info@ecotherm.hr.
Iako se informacije o proizvodima redovito ažuriraju, EcoTherm izolacija d.o.o. nije odgovoran za netočne informacije. Ovo ne utječe na vaša zakonska prava.
 
10. Rješavanje sporova
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.
Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).
Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.
Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS) – link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage
 
11. Trajanje ugovora
Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.
 
12. Izjava o zaštiti i upotrebi osobnih podataka
Zaštita osobnih podataka
EcoTherm izolacija d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza vezanih isključivo za potrebu online komunikacije i kupnje te se koriste isključivo za izvedbu i dostavu narudžbe.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici EcoTherm izolacija d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
EcoTherm izolacija d.o.o. će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga. EcoTherm izolacija d.o.o.  prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način uporabe Web shopa bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.
EcoTherm izolacija d.o.o. će čuvati osobne podatke samo koliko je to potrebno za svrhe predviđene ovim Općim uvjetima. Nakon proteka tog vremena osobni podaci će se uništiti, izbrisati ili učiniti anonimnima na način koji osigurava da se zadrži sigurnost osobnih podataka.
EcoTherm izolacija d.o.o. neće razotkriti osobne podatke trećim osobama, osim ugovornim izvođačima s kojima je sklopio ugovor o zaštiti osobnih podataka i koji imaju ugovornu obvezu uvažavanja jednakih standarda zaštite osobnih podataka, kao i ponuđač.
Ponuđač prikuplja osobne podatke uz izričito dopuštenje, odnosno suglasnost pojedinaca. Suglasnost se čuva s njihovim sadržajem i sadržajem obrasca s kojim je dobivena.
Prilikom davanja osobnih podataka, korisnik jamči da su isti potpuni, istiniti, točni i ažurni.
Ukoliko korisnici imaju bilo kakvih pitanja vezano uz korištenje osobnih podataka mogu kontaktirati izravno EcoTherm izolacija d.o.o.
Ukoliko korisnici zatraže brisanje njihovih osobnih podataka, EcoTherm izolacija d.o.o. će takve podatke ukloniti.
Detaljnije na PRIVATNOST I SIGURNOST.
 
Uporaba osobnih podataka
Poduzeće za potrebe obavljanja usluga koje nudi prikuplja, vodi, obrađuje i pohranjuje ove korisnikove podatke:
  • Ime i prezime/Naziv tvrtke (pravna osoba) – za identifikaciju korisnika
  • Porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba)
  • Adresa e-pošte – za identifikaciju korisnika, za kontaktiranje s Kupcima u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanje obavijesti o proizvodu i dostupnosti proizvoda kojeg korisnik želi kupiti ili vezano za bilo koju potrebnu informaciju oko proizvoda koje EcoTherm Web Shop nudi
  • Telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresu – za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu i upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
Za pravilnost, potpunost i ažurnost podataka koje unose korisnici, poduzeće ne odgovara.
Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni
Pohranu osobnih podataka Kupaca Internet stranice www.ecotherm.hr vršimo na razdoblje od šest mjeseci, nakon čega će biti trajno obrisani.
 
13. NAČIN KUPNJE
On-line kupovina je moguća bez prethodne registracije. 
Kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici www.ecotherm.hr, kupac daje suglasnost da prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u obaveznoj formi ponude, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i druge podatke. Podaci se koriste u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja.
Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 
U slučaju da kupac ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu info@ecotherm.hr.
 
14. IZJAVA O KOLAČIĆIMA (Cookie policy)
Kako bismo vam pružili najbolje iskustvo naše stranice, te kako bi stranica radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija (cookies – kolačići). Korištenjem stranice www.ecotherm.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
Što je cookies (kolačić)?
Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.
Kako onemogućiti kolačiće?
Svaki korisnik sam odlučuje da li želi dopustiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo. Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8, Opera, Safari.
Kakve kolačiće koristimo?
Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu, te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika.
Trajni ili spremljeni kolačići (Persistent cookies) – ostaju na računalu i nakon zatvaranja internet preglednika i obično imaju rok isteka. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.